Audi

Audi presenteert Audi connected mobility conceptauto

Audi presenteert tijdens de Auto China 2016 in Peking de Audi connected mobility concept; een conceptauto op basis van de Audi Q3. Het studiemodel biedt multifunctionele mobiliteit voor metropolen met drukke verkeersaders en smalle straten. Dit lifestyleconcept is bij uitstek geschikt voor landen met alsmaar grotere steden, zoals China, en werd ontwikkeld door Audi Research & Development in Peking voor jonge, vooruitstrevende automobilisten.

Een elektrisch aangedreven multifunctioneel longboard – 1,05 meter lang – is geïntegreerd in de achterbumper van de auto waar hij eenvoudig uitneembaar is. Om zeker te zijn van een permanente inzetbaarheid wordt het longboard automatisch opgeladen wanneer het zich in de auto bevindt. Het premium design is onder meer te danken aan het gebruik van moderne materialen als koolstofvezel en aluminium.

500_a162875-large

Het infotainmentsysteem van de auto is gekoppeld aan de smartphone-kalender van de eigenaar. Op basis van het ingegeven reisdoel en de geplande aankomsttijd berekent het systeem automatisch de snelste mobiliteitsmix met behulp van realtime verkeersinformatie. Wanneer de longboard-optie sneller is, adviseert het systeem een parkeerplek in de buurt, zodat de bestuurder zijn woon-werkverkeer trip met het elektrische longboard kan vervolgen. De navigatie-informatie synchroniseert met de Audi MMI connect App op de smartphone van de gebruiker die dan de routenavigatie overneemt.

500_a162883-large

Het multifunctionele longboard heeft een batterijcapaciteit die volstaat voor meer dan 12 kilometer en haalt een topsnelheid van 30 km/u. Hij kan in drie rijstanden worden gebruikt: in de ‘scooter’ stand kan de telefoon eenvoudig aan de uitgeklapte handle-bar worden geklikt om de route weer te geven. De snelheid wordt aangepast via een afstandsbediening op de rechter handgreep van de handle-bar. Ook een rugzak kan er eenvoudig aan worden gehangen. Met de handle-bar ingeklapt in de ‘sport’ stand bepaalt de bestuurder de snelheid via de afstandsbediening in zijn hand. Een derde optie is het gebruik van het longboard als transportmiddel voor bagage of tassen. Via een draadloze koppeling met de smartphone van de gebruiker volgt het longboard zijn baasje automatisch.

500_a162880-large

De Audi connected mobility concept is gebaseerd op de Audi Q3 die ook in China zelf wordt geproduceerd. Afgelopen jaar werden in China meer dan 70.000 exemplaren verkocht, waarmee de Q3 de marktleider is in het segment voor premium compacte SUV’s. Op de Auto China 2016 introduceert Audi de nieuwe Audi Q3 voor de Chinese markt.

500_a162872-large

Geef een antwoord