Lexus

Unieke 360 gradenvideo van dé Lexus experienceshow: ‘The Life RX’

Lexus Europe onthult vandaag een unieke 360° video over ‘The Life RX’. Die geeft een levendig en innemend beeld van deze theatershow en de hoogst bijzondere interactie tussen publiek en productieteam. De video is gemaakt op 9 februari toen ‘The Life RX’ in Londen plaatsvond.

Jude Law is een persoonlijke gids in de zes minuten durende interactieve theatershow, die een team van experts op het gebied van interactief theater en óók het publiek betrekt in ‘The Life RX – een wereld vol luxe, spanning en sensatie. Dezelfde aspecten staan centraal in de TV-commercial van de nieuwe Lexus RX.

02-360-gradenvideo-still-The-Life-RX-10032016

Luxe zelf beleven
De video is deels opgenomen in een ondergrondse bankkluis en deels in het door Tom Dixon ontworpen Mondrian Hotel in Londen. Het is een pakkende reportage van de exclusieve, interactieve theatershow die afgelopen maand plaatsvond. De show werd vastgelegd met meer dan 80 camera’s, 25 verborgen microfoons en 3 speciaal voor de show geprepareerde Lexus RX-modellen. Met de 360° video krijgt de kijker de kans om zich voor even onder te dompelen op de set, te ontdekken hoe de productie is gemaakt en zelf de luxe te beleven.

Zelf op de filmset
De kijker denkt een traditionele auto-introductie bij te wonen, maar reist in werkelijkheid door een interactieve video-ervaring. Geleid door laserlicht zijn eerst een serie openingsscènes te zien, geïnspireerd op het bijzondere design van de Lexus RX. Vervolgens nemen de bezoekers plaats in de luxe SUV. Als zij een Oculus Rift headset opzetten tovert de crew de lege hangar razendsnel in een bruisende filmset en belanden de nietsvermoedende gasten in het leven van een filmster.

03-360-gradenvideo-still-The-Life-RX-10032016

Improviseren in Londen
De deelnemers worden aangemoedigd om te improviseren in hun nieuwe rol. Die voert hen langs enthousiaste fotografen, door de straten van Londen en brengt hen ten slotte bij de rode loper, waar zij in stijl hun debuut maken. Rijen fans begroeten hen, tegelijkertijd proberen de deelnemers vragen van de pers te beantwoorden. Dan verschijnt Jude Law: hij vraagt de deelnemers de sleutels van zijn Lexus RX terug te geven.

04-360-gradenvideo-still-The-Life-RX-10032016

Onthullende video
Jude Law: “De 360° video biedt een kijkje achter de schermen van een geweldige productie met maar liefst 14 scènes. Tijdens een interactieve theatershow blijft het publiek vaak achter met de vraag hoe alles samenkwam. Deze video onthult dat. We hebben met een zeer getalenteerd team gewerkt aan het creëren van deze belevenis. Ik hoop dat iedereen die de video bekijkt er net zoveel plezier aan beleeft als wij toen we ‘m maakten.”

05-360-gradenvideo-still-The-Life-RX-10032016

Beroemde cast voor en achter de schermen
Het evenement werd zorgvuldig geproduceerd en geregisseerd door een topteam, met Simon Evans, de Performance Director van veel Secret Cinema klassiekers. Andere grote namen uit de showbusiness zijn Stephen Dobbie, de Sound en Graphic designer van de interactieve hit Punch Drunk, Joanna Scotcher, de bekroonde decor- en kostuumontwerpster van ‘The Railway Children’s’, Tupac Martir, de Lighting Designer van onder meer het modemerk Moschino en superstar Beyoncé. Ook ‘s werelds eerste agentschap op het gebied van interactieve video, The Department, hielp mee. Daarnaast speelden veel castleden mee van interactieve theatershows zoals ‘You me Bum Bum Train’. Ook de Britse modedesigner Joshua Kane is in de video te zien.

One thought on “Unieke 360 gradenvideo van dé Lexus experienceshow: ‘The Life RX’

Geef een antwoord