Renault

Renault opent fabriek in China

Renault opende op 1 februari in een joint venture met de Chinese Dongfeng Motor Corporation een geheel nieuwe, duurzame fabriek in Wuhan, in de Chinese provincie Hubei. De fabriek produceert in eerste instantie de Renault Kadjar voor de Chinese markt. Binnenkort komt daar nog een D-segment SUV bij. Het SUV-segment in China beslaat ongeveer 32,5 % en de groei bedraagt meer dan 53 %.

De investering in de Chinese productiefaciliteit – die niet alleen een autofabriek, maar ook een motorenfabriek en een Research & Design Center omvat – bedraagt tot op heden 870 miljoen euro. Momenteel zijn zo’n tweeduizend mensen werkzaam in de fabriek in Wuhan. Ruim 80 % van de onderdelen die daar nodig zijn voor de productie van de Renault Kadjar, is in China gefabriceerd. De fabriek heeft het kwaliteitscertificaat ISO 9001 en de milieucertificering ISO 14001 is in een gevorderd stadium. De fabriek voldoet ruimschoots aan alle Chinese milieuvoorschriften, die op sommige fronten nog verder gaan dan de Europese.

De fabriek wordt geleid door Fransman Jacques Daniel die lange tijd bij Renault Nederland als algemeen directeur werkzaam was.

One thought on “Renault opent fabriek in China

Geef een antwoord