Porsche

Porsche 911-rijders bepalen zelf prijs voor groot onderhoud

De acht officiële Nederlandse Porsche dealers starten deze maand met de unieke campagne ‘Decided by Drivers’. Rijders van een Porsche 997 kunnen daarbij zelf de prijs voor groot onderhoud bepalen. Porsche toont met deze actie aan dat onderhoud bij de officiële dealer niet alleen van hoog niveau is, maar ook minder kost dan veel 997-rijders denken.

Nederland telt een kleine vierduizend 997-rijders. Een Porsche 997 heeft om de twee jaar of na 30.000 kilometer een onderhoudsbeurt nodig. De 997-rijders die het groot onderhoud nu uitbesteden aan een onafhankelijke garage doen dat doorgaans omdat zij bij de Porsche dealer een veel hogere factuur verwachten dan deze in de meeste gevallen daadwerkelijk is. Onderzoek onder 997-rijders leerde dat de schattingen van wat groot onderhoud voor hun auto moet kosten ver uiteen liepen, maar klanten schatten de bedragen bijna zonder uitzondering allemaal te hoog in.

Onderhoudsboekje reparatie grote beurt

Uniek in de autowereld

Bij de dealers ontstond zo het idee om 997-rijders via de website www.decidedbydrivers.nl zelf te laten bepalen welke prijs zij redelijk vinden voor een grote onderhoudsbeurt van de generatie 911 die tussen 2004 en 2012 is gebouwd. Deze website is vanaf vandaag online. In februari wordt bekeken wat het gemiddelde bedrag is dat de gezamenlijke 997-rijders redelijk vinden. De dealers gebruiken dat bedrag vervolgens als de prijs voor een grote onderhoudsbeurt voor een periode van – heel toepasselijk – 997 uur. Deze benadering is uniek in de autowereld; nooit eerder konden klanten deels de hoogte van het factuurbedrag meebepalen.

‘Dealeronderhouden’

In een film die ook op www.decidedbydrivers.nl is te zien, wordt duidelijk gemaakt waarom het onderhoud van een 997 het beste bij de Porsche dealer kan plaatsvinden. Service van Porsche staat voor kwaliteit, aandacht voor detail en betrouwbaarheid. Niet voor niets worden juist dealerstempels in het onderhoudsboekje als een pre gezien bij de aan- en verkoop van een Porsche. Daarnaast heeft in een verkoopadvertentie het woord ‘dealeronderhouden’ een duidelijke toegevoegde waarde. Een Porsche met een aantoonbare, sluitende (onderhouds)historie is vaak te prefereren boven een model met een onduidelijk verleden. Al was het maar omdat een onduidelijke historie kan wijzen op achterstallig onderhoud en (dus) mogelijk extra kosten. Een ander belangrijk punt is originaliteit. De geschoolde Porsche technicus gebruikt alleen originele onderdelen en checkt of carrosserie, versnellingsbak en motor origineel zijn én van oorsprong bij elkaar horen (matching numbers). Een heldere historie en originaliteit zijn bepalende factoren voor de huidige waarde en de waardevastheid van een Porsche.

Beloning voor meedenkers

Om de Porsche 997-rijders uit te dagen om mee te denken, wordt hen een bijzondere beloning in het vooruitzicht gesteld, ongeacht of ze voor groot onderhoud naar de dealer gaan of niet.

Bandenspanning onderhoud

Geef een antwoord