Ford

Nieuwe Ford Mondeo nu ook leverbaar met veel geprezen 1 liter EcoBoost motor

Ford MondeosMet de nieuwe Ford Mondeo zijn geavanceerde technologieën meer dan ooit bereikbaar geworden. Enkele voorbeelden hiervan zijn een airbag in de veiligheidsgordel, krachtige en toch zuinige krachtbronnen, adaptieve LED verlichting en SYNC 2. Daarnaast kenmerkt de nieuwe Mondeo zich door een modern design en uitstekende rijeigenschappen. De Mondeo is de eerste auto in zijn segment die is uitgerust met een 1.0-liter krachtbron: de Ford EcoBoost-motor die in 2014 voor het derde achtereenvolgende jaar is uitgeroepen tot International Engine of the Year. Lees volledig bericht

Deze krachtbron heeft een vermogen van 92 kW (125 pk) en een CO2-uitstoot van 119 g/km. De 1.0-liter EcoBoost beschikt over EcoBoost-kerntechnologieën als directe brandstofinjectie onder hoge druk en Ti-VCT (Twin-independent Variable Cam Timing). De turbo draait maximaal 248.000 tpm, bijna tweemaal zoveel als die van een hedendaagse F1-raceauto.

Toonaangevende technologieën
Toonaangevende technologieën leverbaar op de Mondeo zorgen voor meer comfort, gemak en veiligheid van bestuurder en inzittenden. In de nieuwe Mondeo is adaptieve LED-koplamptechnologie van Ford geïntroduceerd, waarbij de LED-koplampen, gecombineerd met Ford Adaptive Front Lighting, het zicht van de bestuurder op de rijomgeving aanzienlijk verbetert.

Met een geavanceerde versie van de Active Park Assist met Perpendicular Parking kan de bestuurder naast automatisch fileparkeren ook automatisch haaks inparkeren. Vervolgens kan de bestuurder met behulp van Park-Out Assist uitparkeren uit fileparkeerplekken. Side Parking Aid waarschuwt de bestuurder voor obstakels opzij van de auto, en voor en achter de auto.

De technologie van opblaasbare veiligheidsgordels achterin, een unicum in de autobranche, maakt zijn Europese debuut in de nieuwe Mondeo. Bij een ongeluk zet de gordel snel uit om de krachten van de botsing te verdelen over een lichaamsgebied dat vijfmaal groter is dan bij het gebruik van een gewone veiligheidsgordel.

Andere voorzieningen waarmee in de Mondeo het comfort en het gemak voor bestuurders worden verbeterd, zijn onder meer een elektrisch verstelbare, van een geheugen voorziene stuurkolom, Ford Multi-Contour Seats met unieke Active Motion-massagefunctie, en het
SYNC 2-connectiviteitssysteem.

Met het SYNC 2-systeem kan de bestuurder van de Mondeo belangrijke in-car systemen bedienen met eenvoudige gesproken opdrachten. Door de spraaksturingsknop in te drukken en “Ik heb honger” te zeggen wordt er een lijst opgevraagd met plaatselijke restaurants. De Michelin-gids kan helpen bij het maken van een keuze. Vervolgens belt SYNC 2 niet alleen het restaurant, zodat de gebruiker een tafel kan reserveren, maar geeft het ook de route ernaartoe.

Ford MondeoOok is het invoeren van een bestemmingsadres voor navigatie vereenvoudigd. In plaats van het adres in delen in te spreken, kan het volledige adres nu in één keer worden genoemd. Ook kan nu op een aangesloten MP3-speler een artiest of een nummer worden geselecteerd. Bij een aantal compatibele spelers kan zelfs de cd-hoes worden weergegeven.

Terwijl het systeem in bijvoorbeeld audio- of navigatiemodus staat, kan de gebruiker direct handsfree bellen met de opdracht “Bel ”. Het is niet langer nodig om eerst de opdracht “Telefoon” te geven. SYNC 2 beschikt ook over Ford Emergency Assistance, een systeem waarmee inzittenden na een ongeval direct contact kunnen opnemen met lokale hulpdiensten. Dit gebeurt in de taal die ter plaatse wordt gesproken.

Mondeo Trend
De Trend is het basis-uitrustingsniveau voor Nederland. Zelfs in basis-uitvoering beschikt de Mondeo over een uitgebreid pakket aan voorzieningen en technologieën. Standaard is de Trend-uitvoering dan ook al rijk uitgerust met onder andere:
• Hill Start Assist
• Cruise control met speed limiter
• Dual Zone automatische airconditioning
• Ford Easy Fuel (nooit meer de verkeerde brandstof tanken en geen vieze handen)
• Knie-airbags
• Ford MyKey
• Hoogwaardig interieurluchtfilter
• Radio/CD-speler met 8 speakers en USB aansluiting

Mondeo Hybrid
De Ford Mondeo is ook als hybride te bestellen. De Mondeo Hybrid heeft een automatische transmissie en wordt uitsluitend als 4 deurs sedan geleverd in luxe Titanium uitvoering. Enkele luxe features van het Titanium uitrustingsniveau zijn:
• Sportstoelen
• Verwarmbare voorruit
• Verkeersbordherkenning
• Lane Keeping Aid
• Grootlicht assistent
• Keyless entry

In de elektrische modus kan de Mondeo Hybrid een snelheid bereiken van 135 km/u. De combinatie van een speciaal voor dit doel ontwikkelde 2,0-liter benzinemotor en de elektrische aandrijving levert een vermogen van 187 pk met een brandstofverbruik van 4,2 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/km. De Mondeo Hybrid kost € 36.295,- en door de lage uitstoot betaalt de zakelijke rijder slechts 20% bijtelling.

Geef een antwoord