Audi

Audi S1 en Audi RS 4 Avant verkozen tot Auto Bild ‘Sports Car of the Year’

LaVoitureAudiS14

Lezers van het Duitse automagazine Auto Bild Sportscars hebben twee Audi-modellen bekroond met de titel ‘Sports Car of the Year’. De Audi S1 en Audi RS 4 Avant – beide uitgerust met quattro all-wheel-drive – claimden op overtuigende wijze de overwinning in hun klasse.

Tijdens de verkiezing van de Auto Bild Sports Cars konden lezers dit jaar een stem uitbrengen op hun favoriete auto’s in de productie- en tuningklasse. In totaal waren 143 auto’s in 17 categorieën genomineerd. De Audi S1 won in de ‘Compacte Auto’s, Productiemodellen’ categorie met 51 procent van de stemmen. De Audi RS 4 Avant pakte de zege in de ‘Stationwagons, Productiemodellen’ klasse met 49 procent van de stemmen.

Topmodel
De Audi S1 is het topmodel binnen de A1-serie. Zijn 2.0 TFSI levert 170 kW/231 pk en een koppel van 370 Nm. Het quattro all-wheel-drive systeem en het verregaand gemodificeerde onderstel zorgen ervoor dat die power op effectieve wijze op het asfalt wordt gebracht.

Prestaties met praktische bruikbaarheid
De derde generatie van de Audi RS 4 Avant combineert prestaties met praktische bruikbaarheid. De 4.2-liter V8 is goed voor 331 kW/450 pk. In lijn met de RS-traditie van Audi is de RS 4 Avant standaard voorzien van quattro.

De prijsuitreiking van de Auto Bild Sports Cars of the Year vond afgelopen vrijdag plaats op de Essen Motor Show in Duitsland.                    

Geef een reactie