Citroën

Concept C4 Cactus Airflow 2L: slechts 2 L/100 km

CL-14-106-013Verbruik is momenteel een belangrijk onderwerp vanwege milieu-eisen en het kostenaspect. Citroën gaat deze uitdaging uiteraard aan en zet daarbij al zijn creativiteit en technologie in. Het resultaat zal op de Salon van Parijs te zien zijn: de C4 Cactus AIRFLOW 2L.

Deze concept car laat zien dat Citroën wil en kan innoveren om nog beter te kunnen reageren op de uitdaging die de auto van nu en morgen vormt.

Met de concept C4 Cactus AIRFLOW 2L presenteert Citroën een auto die 2 l/100 km verbruikt. Dit is gelukt door:

  • wijzigingen aan het design waardoor de aerodynamica 20% verbeterde;
  • een verlaging van de rolweerstand (Tall & Narrow banden);
  • een gewichtsvermindering van 100 kg;
  • de toepassing van Hybrid Air die leidt tot een verlaging van het verbruik met 30%.

Ontstaan van de concept C4 Cactus AIRFLOW 2L
Project C4 Cactus AIRFLOW 2L past in het ‘ 2 l/100 km auto’ project van het Plateforme de la Filière Automobile*, een platform dat concrete oplossingen wil bieden om enerzijds gebruikskosten te verlagen en anderzijds de ecologische footprint te verkleinen.

Citroën heeft als basis voor dit project gekozen voor de C4 Cactus, de auto waarmee Citroën klanten meer geeft van wat tegenwoordig echt belangrijk wordt gevonden: meer design, meer comfort, meer handige technologie voor een betaalbare prijs.

Puur en gaaf vormgegeven, licht van gewicht en uitgerust met de juiste motoren: het seriemodel Citroën C4 Cactus heeft nu al veel in huis om het verbruik te beperken.

Met de concept C4 Cactus AIRFLOW 2L gaat Citroën nog verder.

Geef een antwoord