Algemeen

Continental officieel sponsor van ANWB Test- en Trainingscentrum Lelystad

continentalContinental heeft zich voor drie jaar als sponsor verbonden aan het ANWB Test- en Trainingscentrum in Lelystad. Onderdeel van de samenwerking is dat alle instructievoertuigen (auto’s en motoren) worden voorzien van Continental-banden. Ook levert Continental inhoudelijke input over bijvoorbeeld de relatie tussen band en veiligheid.

Het ANWB Test- en Trainingscentrum en Continental hebben iets met elkaar gemeen: beide leveren ze een bijdrage aan verkeersveiligheid. Continental doet dat door banden te ontwikkelen die onder uiteenlopende omstandigheden optimale grip bieden en het ANWB Centrum in Lelystad brengt de voertuigbeheersing van bestuurders naar een hoger niveau.

Raakvlakken als basis voor samenwerking
‘Veiligheid’ is hét kernwoord bij de driejarige verbintenis van het ANWB Test- en Trainingscentrum en Continental. Alle trainingsauto’s en –motoren van het mobiliteitscentrum worden voorzien van Continental-banden. De voertuigen worden gebruikt bij het trainen van lastige en zelfs extreme situaties. Speciale voorzieningen op het tien hectare grote centrum voor verkeersveiligheid kunnen bijvoorbeeld voor een spekglad wegdek zorgen. De instructeurs brengen de cursisten hier onder gecontroleerde en veilige omstandigheden de technieken bij om een eventuele slip te corrigeren. Toch gaat het niet alleen om corrigeren. Een slip voorkomen is altijd nog beter dan het opvangen ervan. Precies daar komt het belang van een de juiste band aan de orde.

Adviserende rol
Continental neemt in het kader van de verbintenis ook een adviserende rol op zich. Zo zorgt het bandenmerk voor inhoudelijke input over onder meer de relatie tussen veiligheid en banden. Daarbij komt bijvoorbeeld het verschil tussen zomer- en winterbanden aan de orde en ook kan er aandacht worden besteed aan de verschillende vormen van slijtage en de gevolgen daarvan. Ofwel: de samenwerking tussen Continental en het ANWB Test- en Trainingscentrum gaat verder dan alleen de sponsorovereenkomst – de twee merken streven samen naar een nog hoger niveau van verkeersveiligheid

Geef een antwoord