Ford

Ford introduceert sportieve Fiesta Hot Hatch Edition

Ford heeft een uitstekende reputatie op het gebied van potente hot hatches in het B-segment. Al decennia lang geldt de Fiesta in deze klasse als de ‘benchmark’ op het gebied van wegligging en prestaties. De vorig jaar gelanceerde Fiesta ST onderstreept die positie en werd door de media en liefhebbers niet voor niets uitgeroepen tot de allerbeste hot hatch van dit moment. Om die reputatie kracht bij te zetten, en de Fiesta als hot hatch ook voor een breder publiek bereikbaar te maken, introduceert Ford nu de Fiesta Hot Hatch Edition.

Ford_Fiesta_HH_7

Sportieve looks
Geheel in lijn met de dynamische uitstraling van een hot hatch is deze Fiesta Hot Hatch Edition optisch voorzien van sportieve details als fraaie 16 inch lichtmetalen wielen, sportief gestylde bumpers, een diffuser, side skirts, een grote achterspoiler en extra donker getint privacy glass. De Fiesta Hot Hatch Edition is verkrijgbaar in Frozen White (unilak), Race Red (unilak) of Panther Black (metaallak). Deze sportieve Fiesta is tegen een meerprijs van €240,- verkrijgbaar met een speciale rode of zwarte striping.

Rijke uitrusting
De Fiesta Hot Hatch Edition is niet alleen begeerlijk vanwege zijn sportieve looks, maar ook door zijn zeer rijke uitrusting. De Hot Hatch Edition beschikt ondermeer over airconditioning, een geïntegreerd navigatiesysteem, het SYNC connectiviteitssysteem, een audiosysteem met radio/CD/MP3-speler, een AUX- en USB-aansluiting, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en het geavanceerde Ford MyKey. Met die laatste kunnen met een unieke sleutel een maximumsnelheid en bepaalde restricties worden ingesteld om veilig rijden te bevorderen. De Fiesta Hot Hatch Edition is verder voorzien van ABS, EBA, ESP, zeven airbags, Hill Start Assist, elektrisch bedienbare voorportierramen, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en Ford Easyfuel.

De Ford Fiesta Hot Hatch Edition is leverbaar als 3-deurs of 5-deurs hatchback in combinatie met de 74kW (100pk) sterke 1.0 EcoBoost benzinemotor, die hoge prestaties koppelt aan een laag verbruik. Deze meervoudig bekroonde krachtbron is tot tweemaal toe uitgeroepen tot International Engine of the Year.

2ford fiestas

Geef een reactie