Lexus

J.D. Power: Lexus al zes jaar achter elkaar het betrouwbaarst

Dat Lexus synoniem is aan betrouwbaarheid, is opnieuw bewezen in het betrouwbaarheidsonderzoek van het toonaangevende Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power. Lexus wordt opnieuw uitgeroepen tot het betrouwbaarste automerk. En dat is al voor het zesde opeenvolgende jaar.

Lexus was niet alleen overall winnaar, maar ontving ook meerdere awards voor specifieke modellen. In het mid-size premiumsegment werd de Lexus GS betiteld als de betrouwbaarste en in het segment van mid-size premium SUV’s ging de Lexus RX er met de hoogste onderscheiding vandoor. De in Amerika verkochte Lexus ES werd eerste in het zogeheten compact premium segment. De Lexus ES, GS en RX vertoonden de minste gebreken van alle deelnemende auto’s.

Minste mankementen
Het jaarlijkse betrouwbaarheids- en klanttevredenheidsonderzoek van J.D. Power is een begrip in de autobranche, al 28 jaar lang. De J.D. Power Vehicle Dependability Study richt zich op problemen van de afgelopen twaalf maanden die eerste eigenaren van auto’s van drie jaar oud (in dit geval met bouwjaar 2013) ondervonden. Het aantal mankementen per 100 auto’s bepaalt de overall betrouwbaarheid en uiteindelijk de rangorde. In totaal werden 35.186 Amerikaanse auto-eigenaren ondervraagd.

Geef een antwoord