Autosport Volkswagen

Latvala wint WRC-rally Mexico en Volkswagen schrijft geschiedenis

Jari-Matti Latvala en Miikka Anttila hebben in de Rally Mexico een belangrijke overwinning geboekt. Het Volkswagen-duo was in topvorm en wist zijn teamgenoten Sébastien Ogier/Julien Ingrassia te verslaan. Daardoor zijn de Finnen weer terug in de titelrace. Ook boekten zij de twaalfde achtereenvolgende overwinning voor de Polo R WRC waardoor in de geschiedenis van het FIA World Rally Championship (WRC). de recordserie werd geëvenaard van twaalf opeenvolgende zeges. Sébastien Ogier vergrootte zijn voorsprong in het wereldkampioenschap voor rijders tot 38 punten dankzij zijn tweede plaats en de drie bonuspunten voor de winst in de Power Stage. In het wereldkampioenschap voor constructeurs verstevigde Volkswagen zijn koppositie en werd de afstand tot de nummer twee met 28 punten vergroot tot 33 punten.

One thought on “Latvala wint WRC-rally Mexico en Volkswagen schrijft geschiedenis

Geef een antwoord