Audi

Audi investeert in de toekomst: ruim 3 miljard euro in 2016

Audi legt in 2016 de basis voor toekomstige groei en investeert komend jaar naar verwachting meer dan € 3 miljard. Met het goedgekeurde investeringsprogramma geeft Audi in 2016 een vervolg aan zijn groeistrategie. “We blijven grote investeringen doen in toekomstige technologieën om de sterke positie van ons merk verder te verbeteren,” benadrukt Audi’s CEO Rupert Stadler.

Audi Q2 en nieuwe Audi Q5
Komend jaar debuteert Audi met de Q2 in een nieuw marktsegment. Daarnaast presenteert het merk in 2016 de opvolger van de Audi Q5. “Een aanzienlijk deel van onze investeringen gaat vanzelfsprekend naar alternatieve aandrijfsystemen,” aldus Stadler. In 2018 lanceert Audi zijn eerste batterij-elektrische serieproductieauto op basis van de Audi e-tron quattro concept. Tot 2020 zal Audi het modelprogramma uitbreiden tot zestig verschillende modelvarianten.

Hoewel Audi nadrukkelijk investeert in nieuwe modellen en technologieën, en in de uitbreiding van het wereldwijde productienetwerk, ziet CFO Axel Strotbek ook potentieel voor verdere kostenoptimalisatie. “We hebben ons een verbetering van onze financiële positie ten doel gesteld, door processen en kosten verder te optimaliseren.” Volgens Strotbek bespaart de onderneming niet ten koste van haar toekomst, maar elke investering wordt zorgvuldig beoordeeld. De Raad van Bestuur heeft bijvoorbeeld besloten om de bouw van een nieuwe windtunnel met één jaar uit te stellen.

Grote stappen in digitalisering
Op het gebied van digitalisering blijft Audi grote stappen voorwaarts maken. Om zijn ‘Voorsprong door Techniek’ ook in de toekomst te behouden, versterkt het bedrijf zijn personeelsbestand in 2016. Thomas Sigi, lid van de Raad van Bestuur voor Human Resources bij Audi: “Wij zoeken specialisten in gebieden die voor de toekomst belangrijk zijn. Voorbeelden zijn alternatieve aandrijfsystemen en lichtgewicht constructies. Maar we zoeken ook IT-specialisten voor een verdere ontwikkeling van bijvoorbeeld Audi connect en Audi mobility.”

One thought on “Audi investeert in de toekomst: ruim 3 miljard euro in 2016

Geef een antwoord