Land Rover

45 jaar Range Rover spectaculair gevierd met rit over papieren brug

Land Rover heeft zijn luxe vlaggenschip Range Rover over een volledig van papier gemaakte brug laten rijden. Deze spectaculaire stunt aan de vooravond van de Guangzhou Motor Show voltrok zich ter ere van 45 jaar Range Rover engineering. De brug van vijf meter lengte was zonder lijm of schroeven in elkaar gezet.
5-Range-Rover-Paper-Bridge
De Range Rover zette bij zijn debuut in 1970 een nieuw segment op de kaart, dat van de luxe SUV. De jongste versie, die in 2012 is geïntroduceerd, was de eerste SUV ter wereld met een volledig van lichtgewicht aluminium opgebouwde carrosserie.

4-Range-Rover-Paper-Bridge
De papieren brug is volledig met de hand gemaakt. Dat nam drie dagen in beslag. Hij verrees in de oude waterstad Suzhou, beroemd om zijn bijzondere bruggen en bijgenaamd ‘Venetië van het oosten’. De unieke creatie is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig papier dat werd geleverd door de specialistische Britse papierfabrikant James Cropper PLC. De Britse kunstenaar en bruggenontwerper Steve Messam ontwierp de brug: “Papieren structuren waarop mensen kunnen staan zijn er al lang, maar niet eerder is zoiets adembenemends ondernomen. Dan zoek je echt de grenzen van het mogelijke op, net als Range Rover.”
6-Range-Rover-Paper-Bridge
Achter het stuur van de Range Rover zat Land Rover Experience-instructeur Chris Zhou. De stunt was bedoeld om de innovatieve lichtgewicht body en de voordelen van Land Rovers unieke Terrain Response 2 vierwielaandrijving en All-Terrain Progress Control (ATPC) uit te lichten. Nick Rogers, Director Group Engineering Jaguar Land Rover: “China is voor Range Rover een zeer belangrijke markt en de geboorteplaats van papier, dus vandaar dat we deze plek hebben gekozen voor de stunt als start van de viering van 45 jaar Range Rover.” Papier is zo’n 2.000 jaar geleden in China uitgevonden.

2-Range-Rover-Paper-Bridge

Geef een reactie