Bentley

Sereniteit door technologie: de Bentley Bentayga Hybrid

Vandaag kondigt Bentley de Bentayga Hybrid aan. Dit model biedt het allerbeste uit twee werelden: een geavanceerde elektromotor met oplaadbare batterij en een krachtige, efficiënte V6-benzinemotor. Met een gecombineerde CO2-uitstoot van 75 g/km (NEDC) is de Bentayga Hybrid de schoonste Bentley aller tijden.

De Bentayga Hybrid is in elk opzicht een echte Bentley en biedt het raffinement, de moeiteloze prestaties en het exquise comfort waar alle modellen van Bentley Motors in uitblinken. Chairman en CEO Adrian Hallmark: “Met de Bentayga Hybrid zet Bentley de eerste stap naar een elektrische toekomst. De auto combineert traditionele Bentley-waarden met de meest moderne technologieën. De auto levert zonder enige moeite uitstekende prestaties, terwijl stedelijke ritten in alle stilte en geheel emissievrij worden afgelegd.”

Intelligente technologie voor een overweldigende rijbeleving
De Bentayga Hybrid beschikt over een zeer efficiënte elektromotor en een nieuwe 3,0-liter V6-turbomotor op benzine. Naast de vier rijprogramma’s Sport, Bentley, Comfort en Custom, kan de bestuurder kiezen uit drie E-modes: EV Drive, Hybrid Mode en Hold Mode. Voor een optimale efficiency, worden de stroom- en benzinereserves op intelligente wijze ingezet om de in het navigatiesysteem ingevoerde bestemming te bereiken. Daarbij schakelt de hybride-aandrijflijn voortdurend tussen de diverse E-modes. Afhankelijk van de hoeveelheid stroom die in de batterij resteert, legt de Bentayga Hybrid de laatste kilometers tot de eindbestemming volledig elektrisch af.

De Bentayga Hybrid heeft een indrukwekkende elektrische actieradius van meer dan 50 km (NEDC). Aan het lichtnet duurt het 7,5 uur om de batterij op te laden, met krachtstroom wordt de laadtijd gereduceerd tot slechts 2,5 uur. Samen met de gerenommeerde ontwerper Phillipe Starck heeft Bentley het stijlvolle thuislaadstation Power Dock ontworpen.

In de tweede helft van 2018 wordt de Bentayga Hybrid leverbaar. Binnenkort maakt Bentley de volledige technische specificaties bekend.

Geef een antwoord