Volkswagen

Volkswagen Amarok wint International Pick-up Award 2018

De Volkswagen Amarok is door de International Van of the Year-jury onderscheiden met de ‘International Pick-up Award 2018’. De nieuwe generatie Amarok overtuigde met zijn krachtige V6-motoren, het ruime interieur en de comfortabele stoelen. De Amarok is de eerste pick-up die deze award voor de tweede maal wint.

Eckhard Scholz, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens: “Wij zijn dankbaar voor en vereerd met de International Pick-up Award 2018. Bij de ontwikkeling van de Amarok hebben wij wederom goed geluisterd naar onze klanten. Daarom is de nieuwste generatie krachtiger, nog beter in het terrein en biedt hij nog meer luxe en comfort.”

Eersteklas werkpaard
De International Van of the Year jury ziet de Amarok als de belichaming van het thema ‘Work hard, play hard’ en omschrijft de pick-up als volgt: “Een eersteklas werkpaard.” In het juryrapport springen deze elementen er uit: het frisse, doelmatige design en de goede afwerking. Ook het ruimteaanbod van de dubbele cabine met plaats voor 5, is de maatstaf in dit segment. Daarnaast kregen de voorstoelen met ergoComfort-predicaat (Aktion Gesunder Rücken), de unieke achttraps automatische versnellingsbak en de brede lijn V6-motoren veel lof van de jury.

Altijd in zijn element
De jury was ook onder de indruk van de on- en offroad-vaardigheden van de Amarok V6: “De verfijning en de souplesse zijn de nieuwe maatstaven in dit segment.” Plus: “Vermogen is geen uitdaging voor de Amarok V6. Zijn brede range van 3.0 TDI-motoren (120 kW tot 190 kW) vult voor elke klantengroep alle wensen met betrekking tot vermogen en trekkracht in.”

De tweede generatie Amarok met V6-motoren is zeer succesvol. In de periode januari-oktober 2017 werden er wereldwijd 65.200 afgeleverd – een plus van 13,2 % vergeleken met dezelfde periode in 2016.

Geef een antwoord