Mazda

Mazda onthult nieuw vlaggenschip op Los Angeles Auto Show

Mazda Motor Corporation heeft tijdens de komende Los Angeles Auto Show een Wereldpremière met de onthulling van de grondig vernieuwde en verfijnde Mazda6 Sedan. Mazda’s menscentrische ontwerpfilosofie vormde de basis voor de nieuwste versie van het vlaggenschip van het merk, met nieuwe aandrijflijntechnologie en meer premium ontwerpdetails.

De aandrijflijn omvat de 2.5 SKYACTIV-G benzinemotor met directe injectie met cilinderuitschakeling, wat zorgt voor een naadloze overgang tussen vier- en tweecilinderwerking om het brandstofverbruik nog verder te verbeteren, zonder dat het ten koste gaat van de prestaties. In Noord-Amerika zal ook de 2.5T SKYACTIV-G benzinemotor met turbo, die debuteerde op de Mazda CX-9 crossover SUV, worden toegevoegd aan het assortiment aandrijflijnen in deze markt.

Wat styling en design betreft hebben de ontwerpers het kwaliteitsgevoel van zowel exterieur als interieur van de vernieuwde Mazda6 sterk verbeterd, waardoor het reeds bekroonde ontwerp meer volwassenheid en rust heeft gekregen. De topversie bevat exclusieve sierelementen zoals het Japanse sen hout, dat ook wordt gebruikt voor traditionele muziekinstrumenten en meubels. Het design is in zijn totaliteit meer elegant en waardig.

In de vernieuwde Mazda6 is een nog breder scala aan geavanceerde i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologieën beschikbaar om de bestuurder te helpen potentiële gevaren te identificeren en de kans op schade of letsel te verminderen, waardoor een meer ontspannen en vertrouwde ervaring achter het stuur wordt gerealiseerd. Mazda Radar Cruise Control (MRCC) kan de auto nu tot stilstand brengen en weer laten optrekken wanneer de voorligger wegrijdt. De nieuwe Mazda6 beschikt ook over de nieuwste 360° View Monitor.

Andere highlights van de show in Los Angeles zijn de veelgeprezen Mazda VISION COUPÉ, een concept car met vier portieren, die onlangs werd onthuld in Tokyo, de Mazda RT24-P prototype racer en de Mazda MX-5 ‘Halfie’, een combinatie van raceauto en productiemodel.

Geef een antwoord