Volvo

Veiligheidsexperts Volvo Cars ontvangen prestigieuze onderscheiding

Volvo Cars is op het gebied van veiligheid opnieuw onderscheiden. De Noord-Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft een award toegekend aan Volvo’s bijdrage aan de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal dodelijke slachtoffers en zwaargewonden in het verkeer in de Verenigde Staten.

Per Lenhoff, Senior Manager, en Magdalena Lindman, Technical Expert Traffic Safety Data Analysis zijn door de NHTSA onderscheiden voor hun bijdrage namens Volvo aan de verkeersveiligheid. Lenhoff en Lindman zijn werkzaam in Volvo Cars’ Safety Centre, een van de meest geavanceerde testfaciliteiten in de auto-industrie. De afgelopen jaren werkten Lenhoff en Lindman aan de ontwikkeling van veiligheidssystemen, onder meer Run-off Road Mitigation en zowel fysieke als virtuele (CAE – Computer Aided Engineering) testmethodes waarmee crashes uit de praktijk worden gesimuleerd.

Lenhoff en Lindman leverden een belangrijke bijdrage aan de hoogstaande veiligheid die Volvo’s nieuwste producten bieden. Een daarvan is de nieuwe Volvo XC60, die standaard is voorzien van de meest geavanceerde rijhulp- en stuurassistentiesystemen op de markt.

“We zijn enorm trots op de erkenning”, reageert Lindman. “Ons doel is het wegverkeer veiliger te maken voor iedereen. Daarom vinden we het zeer belangrijk om gegevens uit de praktijk goed te begrijpen. Bij Volvo ontwikkelen we auto’s niet om zo gunstig mogelijk uit de veiligheidstests te komen, maar om in de praktijk levens te redden. Dat is altijd ons uitgangspunt.”

Lenhoff en Lindman behoren nu tot een selecte groep Volvo-veiligheidsingenieurs die de NHTSA-award hebben ontvangen voor hun innovaties op het gebied van verkeersveiligheid.

“We zijn blij dat Lenhoff en Lindman door de NHTSA zijn onderscheiden voor hun belangrijke werk”, aldus Malin Ekholm, Vice President Volvo Cars Safety Centre. “De grondslag van Volvo is gebaseerd op de bescherming van mensen, begrijpen wat zij willen en het gemakkelijker maken van hun leven. Onze consequente benadering van de verkeersveiligheid in de praktijk heeft het leven van velen gered. Onze visie is dat vanaf 2020 niemand om het leven komt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo.”

Volvo Cars neemt in de autowereld een unieke positie in met zijn benadering van verkeersveiligheid. Al sinds 1970 verzamelt Volvo de gegevens van duizenden verkeersongelukken, met als doel beter te begrijpen wat er gebeurt en wat nodig is om de veiligheid te verhogen.

Geef een antwoord