Ferrari

Ferrari 500 Superfast Speziale arriveert op InterClassics Maastricht

Onder grote belangstelling arriveerde vanmiddag de Ferrari 500 Superfast Speziale bij MECC Maastricht. Deze wagen is een van de 20 Ferrari ’s die van donderdag t/m zondag tentoongesteld worden tijdens InterClassics Maastricht. Op het themapaviljoen ‘70 jaar Ferrari’ is ook een zeldzame Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Compentitione uit 1960 te bewonderen. Naast 70 jaar Ferrari is Facel Vega het tweede thema van InterClassics Maastricht, de oldtimerbeurs die dit jaar al voor de 24ste keer plaatsvindt.

Van de Ferrari Superfast zijn slechts 37 exemplaren gebouwd en onder deze toch al zeldzame modellen is de voormalige auto van prins Bernhard enig in zijn soort. De prins, een goede vriend van Enzo Ferrari en een van zijn meest loyale klanten, gaf Ferrari de opdracht een 4,0 liter motor te monteren in plaats van de gebruikelijke 5,0 liter. Deze kleinere motor is relatief eenvoudig te plaatsen in het Superfast-chassis, dat gebaseerd is op dat van de 330 GT. Ook uiterlijk heeft de auto unieke kenmerken, zoals de achterlichten en de zijruitomlijsting. Speciaal voor InterClassics Maastricht heeft het Louwman Museum deze exclusieve wagen ter beschikking gesteld.

InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 12 t/m zondag 15 januari 2017 in MECC Maastricht. De klassieke autohandel beurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. InterClassics Maastricht is met 35.000 m2 beursoppervlakte, meer dan 800 klassiekers en 275 exposanten het grootste klassiekerevenement van de Benelux.

Geef een antwoord