Nissan

Nu ook krachtige 2,0-liter dieselmotor leverbaar voor Nissan X-TRAIL

De Nissan X-TRAIL is nu ook verkrijgbaar met een 2,0-liter dieselmotor van 130 kW (177 pk) en met een koppel van 380 Nm. De nieuwe krachtbron komt naast de bestaande 1,6-liter diesel van 95 kW (130 pk). Verder is de vierwielaangedreven versie leverbaar in combinatie met Nissans Xtronic CVT automaat, een primeur.

De komst van een nieuwe 2,0-liter dieselmotor in de X-TRAIL vergroot de keuzemogelijkheden bij de Crossovers Nissan, waartoe ook de succesvolle QASHQAI (als grondlegger van het Crossover-segment) en de compacte JUKE behoren. Nissan is daarmee een van de grootste spelers in de markt van de Crossovers. De X-TRAIL is veelzijdig en gewild. In Europa zijn de verkopen sinds oktober vorig jaar tot en met oktober dit jaar met 50 procent gestegen. Met de komst van deze nieuwe modelvariant verwacht Nissan verdere stijging. Juist de meest krachtige SUV’s zijn immers favoriet. Die vertegenwoordigen in dit segment een aandeel van 46 procent.

Er is te kiezen uit drie versies:

Model CO2 Verbruik (gecombineerd)
2.0 4WD 6 versn. handbak 149 g/km 5,6 l/100 km
2.0 2WD Xtronic CVT auto 148 g/km 5,6 l/100 km
2.0 4WD Xtronic CVT auto 158 g/km 6,0 l/100 km

Handige opties zijn een elektrische achterklep en Nissans innovatieve Luggage Board System, bestaande uit verplaatsbare elementen voor in totaal 18 configuraties. De bagageruimte heeft een inhoud van 550 liter (445 liter bij zeven zitplaatsen, waarbij 135 liter resteert met de achterste twee zitplaatsen in gebruik). Met alle stoelen achterin omgeklapt is er 1.982 liter laadvolume. De X-TRAIL 2.0 diesel mag afhankelijk van de uitvoering tot 2.000 kg aanhangenwagengewicht (geremd) trekken.

De X-TRAIL heeft een reeks geavanceerde, intelligente veiligheidssystemen. Dat zijn Nissan Safety Shield-technologieën zoals Intelligent Emergency Braking, Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition, High-Beam Assist, Blind Spot Warning en Lane Departure Warning. Tevens is de auto verkrijgbaar met Vehicle Dynamic Control, Brake Assist, Active Ride Control, Active Trace Control, Active Engine Brake, Intelligent Park Assist, Hill Start Assist en Intelligent Around View Monitor met Moving Object Detection.

Geef een antwoord