Jeep

Nieuw: Jeep Grand Cherokee Trailhawk

Jeep heeft de Grand Cherokee een nog moderner uiterlijk gegeven en introduceert tevens de Jeep Grand Cherokee Trailhawk: de meest terreinvaardige uitvoering van de luxe SUV. Vanaf december is de Grand Cherokee Trailhawk leverbaar voor € 91.705. De vernieuwde Grand Cherokee is er vanaf € 80.545.

De nieuwe Jeep Grand Cherokee Trailhawk is de meest terreinvaardige uitvoering  van de luxe SUV. Net als de Laredo, Limited, Overland, Summit èn krachtige SRT is hij voorzien van een nieuwe voorzijde. Zo zijn de grille, koplampen, bumpers en mistlampen opnieuw vorm gegeven.

De Trailhawk onderscheidt zich verder door zijn afwijkende aan- en afrijhoek en speciaal ontwikkelde 18-inch ‘Goodyear Adventure’ terreinbanden die met kevlar zijn verstevigd. De carrosserie is bovendien voorzien van nieuwe Trailhawk- en Trail Rated-badges met rode accenten, een specifieke niet-reflecterende motorkap, andere spiegelkappen en dakrails met ‘Neutral Grey’ kleuraccenten. De standaard karterbescherming en optionele ‘Mopar Rock’-rails bieden extra bescherming als de bestuurder extreem slecht begaanbare routes kiest.

Het interieur van de Grand Cherokee Trailhawk is in zwart uitgevoerd en voorzien van suède sportstoelen met rode stiksels. Het interieur kenmerkt zich verder door geborstelde, pianozwarte en staalgrijze accenten. Ook standaard is het 8,4-inch Uconnect infotainmentsysteem dat bijvoorbeeld actuele off-road pagina’s, wieluitslag, de hoogte van de wielophanging en de 4×4- en Selec-Terrain-modi weergeeft.

De Jeep Grand Cherokee Trailhawk is standaard uitgerust met diverse off-road systemen, inclusief Quadra-Lift-luchtvering die meer veeruitslag mogelijk maakt. Ook is de auto voorzien van een verbeterd Selec-Speed Control, waarmee de bestuurder de snelheid van de auto zowel tijdens klimmen als dalen kan aanpassen via de schakelpeddels aan het stuur in plaats van met het gas- en het rempedaal. De aan- en afrijhoek van de Jeep Grand Cherokee Trailhawk zijn 29,8 en 22,8 graden, de klimhoek tussen de assen bedraagt 27,1 graden. De bodemvrijheid komt uit op 27,5 centimeter.

De Jeep Grand Cherokee Trailhawk wordt aangedreven door de efficiënte 3,0-liter MultiJet II-dieselmotor met 250 pk die is gekoppeld aan een automatische achttrapstransmissie. Vanaf december is de nieuwe Grand Cherokee Trailhawk leverbaar voor € 91.705. De vernieuwde Grand Cherokee is er vanaf € 80.545.

Geef een antwoord