Toyota

Toyota Prius behaalt dubbele groene zege

De nieuwe Toyota Prius heeft in Groot-Brittannië een dubbele groene zege behaald door twee prijzen in de wacht te slepen op het gebied van efficiënt rijden. Auto Express – het Britse equivalent van AutoWeek – beloonde de Prius met de Green Award. Het Britse dagblad The Telegraph riep op zijn beurt de Prius uit tot ‘Best Eco Car’.

Auto Express: “efficiënter en gebruiksvriendelijker dan ooit”
Steve Fowler, hoofdredacteur Auto Express: “Als er één merk is dat weet hoe je hybride auto’s moet bouwen, dan is het Toyota wel. De nieuwe Prius is grensverleggend, efficiënter en gebruiksvriendelijker dan ooit. Hiermee ontvangt hij volkomen terecht onze Green Award.” Met de winst laat de Prius andere hybride auto’s achter zich, maar ook plug-in hybride én elektrische auto’s.

Zuinigste en schoonste op de markt
Auto Express zegt verder onder de indruk te zijn van het design en hightech interieur van de Prius. En van het hoge gebruiksgemak dat geen enkele concessie van zijn eigenaar vraagt. “In de EV-stand ben je fluisterstil onderweg om vervolgens onmerkbaar over te gaan op de verbrandingsmotor die zich keurig op de achtergrond houdt, ook bij vol vermogen.”

Rijdt verrassend plezierig
The Telegraph is eveneens lovend over de Toyota Prius. “De auto laat zien hoe ver Toyota vooroploopt in vergelijking tot zijn belangrijkste concurrenten. De huidige generatie Prius is nog efficiënter geworden en rijdt verrassend plezierig”, aldus de autojournalisten van het dagblad die de Prius als gevolg hiervan beloonden met de Telegraph Car Award voor ‘Best Eco Car’.

Bovenaan ANWB Top 10 Zuinige Auto’s
Ook in Nederland is het lage praktijkverbruik van de Prius opgevallen, waarmee hij bovenaan staat in de ANWB Top 10 Zuinige Auto’s in de praktijk.

Geef een antwoord