Porsche

Een standbeeld voor de Porsche 911

Op de Porscheplatz in Stuttgart Zuffenhausen is een bijzondere sculptuur onthuld. Drie pilaren dragen elk een Porsche 911 en vormen zo een ode aan de populairste sportwagen ter wereld.

Zuffenhausen is de plaats waar in 1963 de eerste Porsche 911 van de band rolde. Met zijn lange en rijke historie vormt hij de essentie van het merk Porsche. De Britse kunstenaar Gerry Judah heeft zich daardoor laten inspireren voor een unieke sculptuur: ‘Inspiration 911’. Het kunstwerk bestaat uit drie hoge pilaren (hoogte tot 24 meter) met elk een 911 bovenop. Op deze manier zijn drie generaties van de sportwagen vertegenwoordigd, inclusief het meest recente model. Samen vormen ze een ode aan het 911-erfgoed.

Spectaculaire onthulling
Voor de onthulling van de sculptuur werd een feestelijke avond georganiseerd waarbij de  Porscheplatz voor het verkeer werd afgezet. De glazen façade van het Porsche Museum werd gebruikt als een groot scherm, er was een grote lichtshow en er kwamen diverse 911-modellen in actie, waaronder een F-model uit 1970 en een G-model uit 1981.

Symbool voor het bedrijf
Matthias Müller, CEO van Porsche AG benadrukte bij de onthulling dat “deze sculptuur meer dan een kunstwerk is. Het is ook een symbool voor de nauwe band tussen Porsche en Stuttgart.” In de afgelopen jaren heeft Porsche meer dan één miljard euro geïnvesteerd in de regio Stuttgart. Daarnaast investeert Porsche in de periode tot en met 2020 nog eens 1,1 miljard in het kader van het handhaven van fabriekslocaties, met name in Zuffenhausen.

 

02-high_inspiration_911_sculpture_zuffenhausen_2015_porsche_ag

One thought on “Een standbeeld voor de Porsche 911

Geef een antwoord